Nutriliq concepten

Nutriliq als R&D partner voor uw diervoedersupplementen

Bij Nutriliq kunt u ook terecht voor onze in-house ontwikkelde ready-to-use concepten die private label te verkrijgen zijn. Dankzij de intense samenwerking met verschillende R&D partners (wetenschap, overheid en industrie) heeft Nutriliq ook enkele eigen specifieke concepten voor zowel vloeibare als droge diervoedersupplementen. Deze concepten kunnen onder uw eigen merknaam in de markt worden gezet.

Onze ontwikkeling, uw product! Zo eenvoudig kan het zijn.

Goed opneembare bron van silicium


Silicium is als micronutriënt zeer belangrijk in het bindweefselmetabolisme (bvb. huid, haar pezen, ligamenten, kraakbeen, ...). Het werkt als hulpstof in weefsel zoals collageen, keratine en elastine. Het zorgt namelijk voor het behoud van de structuur van bindweefselvezels, alsook stimuleert het de celdeling voor de aanmaak van nieuw bindweefsel.

Silicium zit in heel wat voedermiddelen zoals volle granen, orgaanvlees of brandnetel. Om tekorten - zeker bij oudere dieren -  te vermijden is het aangeraden extra Si aan het dieet van het dier toe te voegen. Dit ondersteunt de werking van gewrichten en promoot de soepelheid bij het bewegen. Ook zal het helpen bij het herstel van wonden en allerhande huidproblemen. 

SILPRO bevat een unieke, gepatenteerde vorm van stabiel, bio-geactiveerd ortho-siliciumzuur dat als enige op de markt een wetenschappelijk bewezen effect heeft op het dier. Andere vormen van silicium zijn nagenoeg niet opneembaar voor het dier.

SILPRO werd samen ontwikkeld met Eytelia Srl.

Veilig droogzetten van melkkoeien, -geiten en -schapen


Steeds meer en meer veehouders ondervinden problemen om hoogproductieve dieren veilig en gezond droog te zetten wegens een te hoge productie op moment voor droogzetten. De blijvende melkdrang kan leiden tot uieroedeem en verhoogt het risico op uierontsteking.
 
Door het toepassen van een droogzetprotocol met DRY OFF kan het systematisch gebruik van antibiotica als droogzetter worden verlaagd. Door de lagere interne druk op de uier zal de uier sneller mooi afsluiten en neemt de kans op uierontsteking af.

DRY OFF is een unieke combinatie van zorgvuldig geselecteerde plantenextracten die de secretie van dopamine stimuleren en de productie van het melkhormoon verlagen. Dit volledig natuurlijke product reduceert dus de melkdrang waardoor het op een veilige manier kan worden drooggezet. 

100% natuurlijke darmflora stabilisator


De darm zit vol micro-organismen die enerzijds het dier helpen bij de vertering van nutriënten en ook deel uitmaken van het immuunsysteem. Anderzijds bevat de darm ook heel wat pathogenen die de dieren ziek maken en schade aanrichten. Darmgezondheid is daarom zo wat de belangrijkste factor die die algemene diergezondheid bepaalt.

Antibiotica werden decennia lang ingezet om de darmflora te sturen, echter heeft dit ook heel wat negatieve gevolgen voor de darm en bestaat de kans op resistentie. Bepaalde natuurlijke ingrediënten zijn in staat om dezelfde effecten te verwezenlijken en kunnen daarom als alternatief van antibiotica ingezet worden.

MICROGUT is een unieke combinatie van micro-gefuseerde essentiële oliën en prebiotica. Geselecteerde essentiële oliën hebben een synergistisch antimicrobieel effect. Ze promoten de darmgezondheid en verlagen de pathogene infectiedruk. Hun sterke antioxidatieve werking verlaagt ook de gevolgen van oxidatieve stress in het dier. Via het gepatenteerde microfusie proces worden de essentiële oliën zo bewerkt dat ze bestaat uit zeer miniscule vetdruppeltjes wat hun werking sterk verhoogt. De toevoeging van specifieke prebiotische vezels zorgt ervoor dat de groei van de gewenste darmflora gestimuleerd wordt.

MICROGUT is een wateroplosbare oplossing dat eenvoudig aan het drinkwater van alle diersoorten kan ingezet worden.

MICROGUT werd samen ontwikkeld met Ralco Nutrition.

Zuivere glycerol met excellente viscositeit


Glycerol (ook gekend als glycerine) is een suikeralcohol dat als restproduct vrijkomt bij de productie van biodiesel uit plantaardige oliën. Na raffinage wordt een technisch heel zuivere glycerol bekomen die wordt toegepast in heel diverse sectoren.

Glycerol is van nature echter zeer viskeus wat de toepassing ervan soms bemoeilijkt. GLYCOPOWER heeft de unieke eigenschap dat het een zuivere technische glycerol is dat in alle omstandigheden ook nog vlot inzetbaar blijft, ook tijdens de koude wintermaanden.

Binnen de dierenvoeding is glycerol als precursor van glucose een efficiënte leverancier van directe energie voor het dier. Glycerol helpt periodes van energietekorten te vermijden en zorgt dat het dier altijd voldoende reserves heeft. Daarnaast is het met zijn uitgesproken zoete smaak ook zeer gekend als smaakstof om de opname van de dieren te verhogen. Concrete toepassingen van glycerol in dierlijke voeding zijn bijvoorbeeld als energieleverancier voor melkvee in negatieve energiebalans, als leverbeschermer, als energiebooster bij sportdieren zoals paarden en duiven, ...

Ook voor toepassingen in andere sectoren kan u bij Nutriliq terecht! Wij kunnen u verschillende variëteiten en kwaliteiten leveren.

Voor meer info, bezoek www.glycerol.be !